Το νησι του Βιδο

39.641549, 19.925543
(Average 0 of 0 Ratings)

Το Νησί του Βίδο “ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ”  (και όχι “Ο ΒΙΔΟΣ” όπως λανθασμένα αρκετοί το ονομάζουν) βρίσκεται απέναντι από την πόλη, σε απόσταση 1200 μέτρων από το παλαιό λιμάνι, […]

Το Νησί του Βίδο
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ”  (και όχι “Ο ΒΙΔΟΣ” όπως λανθασμένα αρκετοί το ονομάζουν) βρίσκεται απέναντι από την πόλη, σε απόσταση 1200 μέτρων από το παλαιό λιμάνι, έχει έκταση 538 στρέμματα και απότελεί ένα μικρό φυσικό παράδεισο, μια όαση αναλλοίωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας. Είναι ο αγαπητός χώρος αναψυχής των Kερκυραίων, αφού συνδυάζει ωραία φύση και θάλασσα σε τόσο μικρή απόσταση από την πόλη.

Η ονομασία του ΒΙΔΟ οφείλεται σε έναν από τους ιδιοκτήτες του νησιού τον GUIDO MALIPIERI. Στο νησί αποδόθηκε το όνομα και όχι το επώνυμο του ιδιοκτήτη και παραφράστηκε από GUIDO σε ΒΙΔΟ. Άλλα παλαιότερα ονόματα ήταν “ΠΤΥΧΙΑ”, “ΗΡΑΙΟΥ ΝΗΣΟΣ”, “Aγιος Στέφανος”, “Νησί της Ειρήνης”.

Το 1985 (30/5/1985) το νησί έρχεται στη δικαιοδοσία του Δήμου Kερκυραίων και η φυσική ομορφιά του νησιού προστατεύεται με την μέριμνα του Δήμου μας. Το νησί ηλεκτροδοτείται από το δίκτυο της ΔΕΗ  είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου,  και εξυπηρετείται από τον ΟΤΕ μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Βόρεια του λιμανιού υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων που έχουν επισκευασθεί και αναπαλαιωθεί και παρέχουν διευκολύνσεις στις δημοτικές κατασκηνώσεις που λειτουργούν στο χώρο αυτό. Κάθε χρόνο, τους χειμερινούς κυρίως μήνες, τα συνεργεία του Δήμου βελτιώνουν τις υποδομές του χώρου και αναπαλαιώνουν και άλλα κτίρια.

Στο νησί του Βίδο, σήμερα,θα βρεί κανείς :

εστιατόριο και αναψυκτήρια (Τηλ. 26610 32711)
εγκαταστάσεις υγιεινής
ιατρείο
οργανωμένη παραλία
μονοπάτια για περιήγηση φυσικής ομορφιάς από άκρη σ’ άκρη.( Με αποκορύφωμα την άνοιξη)

Στο νησάκι λειτουργούν :

Οι Δημοτικές κατασκηνώσεις (φιλοξενούν κάθε χρόνο από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, πλήθος παιδιών).
Διεθνές κατασκηνωτικό κέντρο που φιλοξενεί παιδιά σχολικής ηλικίας από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Χώρος εκπαίδευσης των προσκόπων και των ναυτοπροσκώπων στην φυσική ζωή.

Στο νησί του Βίδο ο επισκέπτης θα συναντήσει επίσης:

Το μνημείο των Σέρβων στρατιωτικών (Σέρβικο Μαυσωλείο) που έστησε η Σερβική κυβέρνηση. Χώρος μνήμης και τακτικών επισκέψεων του Σερβικού λαού που διατηρεί στενότατους δεσμούς με τους Κερκυραίους.
Την ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Η εκκλησία έχει επισκευασθεί και αναπαλαιωθεί

Η επίσκεψη στο νησί είναι μια ευχάριστη απόλαυση που πραγματοποιείται με την τακτική συγκοινωνία πλοιαρίου από το παλαιό λιμάνι ( κάτω από τη μέριμνα του Δήμου μας).

Ωρα αναχώρησης από λιμάνι Κέρκυρας 9 π.μ. έως 9 μ.μ. κάθε ώρα.
Ωρα αναχώρησης από το Βίδο 9:30 π.μ. έως 9:30 μ.μ.  κάθε μισή  ώρα.

Πηγή: http://www.corfu.gr

 

No Travellers Word

Leave a Review

Write a Review about Το νησι του Βιδο

Our Recommendations

Here we are

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων