Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Κέρκυρα 491 00, Ελλάδα
(Average 0 of 0 Ratings)

Το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας Δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε το παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, καθώς είναι το πρώτο αξιοθέατο που αντικρύζει κάποιος όταν έρχεται στο νησί με πλοίο. Στέκεται εκεί […]

Το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε το παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, καθώς είναι το πρώτο αξιοθέατο που αντικρύζει κάποιος όταν έρχεται στο νησί με πλοίο. Στέκεται εκεί επιβλητικό για αιώνες και χαρίζει ένα μεγαλοπρεπή χαρακτήρα στην Κέρκυρα. Το Παλαιό Φρούριο χτίστηκε με σκοπό να προστατεύσει και να οχυρώσει την καινούργια πόλη, που δημιούργησαν οι Κερκυραίοι, καθώς η παλαιόπολη, που βρισκόταν στο Κανόνι, καταστράφηκε. Έτσι σε αυτη την απόκρυμνη χερσόνησο βρήκαν την προστασία που αναζητούσαν. Στις μέρες μας η είσοδος βρίσκεται στη Σπιανάδα μπροστά από το ιστορικό Λιστόν.

Οι οχυρώσεις του δημιουργήθηκαν σε διάστημα 15 αιώνων και είναι ένα κράμα πολιτισμών. Εύκολα θα ξεχωρίσεις επιρροές από τα βυζαντινά χρόνια, που οχύρωσαν τον ανατολικό λόφο  ή Castel Vecchio, τα πρώιμα Ενετικά χρόνια, που εκείνη την περιόδο η χερσόνησος μετατράπηκε σε νησί και οχύρωσαν το Δυτικό λόφο ή Castel Nuovo και τέλος τα Ύστερα Ενετικά, που έγιναν συμπληρωματικά έργα και οχύρωσεις, ώστε να πάρει τη σημερινή του μορφή. Εκείνη τη περίοδο δημιουργήθηκε η πλατεία Σπιανάδα αφού ισοπεδώθηκαν τα σπίτια που βρισκόταν μπροστά από την σημερινή του είσοδο. Παρ’όλο που το φρούριο δεν κατακτήθηκε ποτέ, σε αυτό το οχυρωματικό έργο τέχνης πολλές σημαίες κυμάτισαν στην κορυφή του. Αυτό είχε και σαν αποτέλεσμα ο κάθε πολιτισμός να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην κουλτούρα και τον πολιτισμό των Κερκυραίων:  βυζαντινοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Ενετοί, Ιταλοί και πολύ άλλοι.

Στις μέρες μας είναι επισκέψιμοι όλοι οι χώροι του Φρουρίου.Διαχίστε την Contafossa που δημιουργήθηκε για μεγαλύτερη προστασία ,επισκεφθείτε τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, δωρικού ρυθμού και διακοσμημένο από εικόνες από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, Θαυμάστε του Αγγικούς στρατώνες και αν αντέχετε ανεβείτε στην κορυφή του και απολαύστε την πανοραμική θέα, που θα σας κόψει την ανάσα.

Here we are

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων