Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας

Unnamed Road, Παλαιοκαστρίτσα 490 83, Ελλάδα
(Average 0 of 0 Ratings)

Το μοναστήρι της Παναγιάς είναι χτίστκε το 1228 στο υψηλότερο σημείο ενός μοναδικής ομορφιάς καταπράσινου λόφου  δεσπόζοντας στη δεξιά πλευρά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας. Βυζαντινό μοναστήρι, η εκκλησία, τα κελιά […]

Το μοναστήρι της Παναγιάς είναι χτίστκε το 1228 στο υψηλότερο σημείο ενός μοναδικής ομορφιάς καταπράσινου λόφου  δεσπόζοντας στη δεξιά πλευρά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας. Βυζαντινό μοναστήρι, η εκκλησία, τα κελιά των μοναχών και η αυλή κτίστηκαν τον 18ο αιώνα.

Η μονή διαθέτει μουσείο με μια αξιόλογη συλλογή από βυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Επίσης, στο εσωτερικό της μονής θα δείτε κι ένα μικρό παραδοσιακό ελαιοτριβείο.
Ο δρόμος που οδηγεί στη μονή Παλαιοκαστρίτσας, είναι γεμάτος  από κυπαρίσσια, ελιές. Η θέα μοναδική και ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια του Αγγελόκαστρου, που είναι κτισμένο στη κορυφή λόφου στο χωριό Κρήνη και στους μαγευτικούς ορμίσκους της Παλαιοκαστρίτσας να αντακλα ο ήλιος δημιουργούν εικόνες βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής.

No Travellers Word

Leave a Review

Write a Review about Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας

Our Recommendations

Here we are

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων