Το καταπράσινο νησί του Ιονίου με ιστορία που χάνεται στα βάθυ των αιώνων. Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο έχοντας Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές.

Κοσμοπολίτικη, ρομαντική και γεμάτη ζωή. Στην πόλη της Κέρκυρας μπορείτε να κάνετε βόλτες στα καντούνια της και να απολαύσετε τον καφέ σας στο γραφικό Λιστόν. Το ιστορικό κέντρο αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς καθώς νοιώθεις ότι περπατάς σε μικρογραφία ιταλικής πόλης. Τα αξιοθέατα της πόλης αναρίθμητα τα κυριότερα από αυτά είναι, η μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας και το μοναδικό στην Ελλάδα Σινοϊαπωνικό Μουσείο που βρίσκεται στα ανάκτορα, το μέγαρο τής Ιονίου Βουλής, το μέγαρο τής Ιονίου Ακαδημίας, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία τού Ιονίου Πανεπιστημίου.. Έχει ενετικά αρχοντικά και τα κτίρια είναι υδροχρωματισμένα με το παραδοσιακό κερκυραϊκό χρώμα τής ώχρας. Πολυάριθμες εκκλησίες εκ των οποίων οι σπουδαιότερες είναι, η Καθολική Μητρόπολη των Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου, η Ανατολική Μητρόπολη της Παναγίας Σπηλιωτίσσης και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος. Έχει ιστορικά κτίρια, όπως η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας.Το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα φυλάσσεται σε μία αργυρή πολυτελή λάρνακα, έργο του 19ου αιώνα, που βρίσκεται τοποθετημένη στα δεξιά του Ιερού.

Όμως οι περιηγήσεις δεν σταματούν εδώ. Στο άλλο άκρο της πόλης στην περιοχή Κανόνι μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα το Ποντικονήσι, εφόσον πρώτα σταματήσατε να δείτε το Μον Ρεπό και τον ναό της Αρτέμιδας. Το Ποντικονήσι μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκια που φεύγουν από την εκκλησία Παναγίας των Βλαχερνών ή να περπατήσετε στην γέφυρα που ενώνει το Κανόνι με την απέναντι πλευρά του νησιού στην περιοχή του Περάματος.

Φεύγοντας, μισή ώρα έξω από την πόλη βρίσκεται το Αχίλλειο, το ανάκτορο της Βασίλισσας της Αυστρίας με τον ξακουστό πίνακα του Αχιλλέα να σέρνει τον Έκτορα και το γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων». Η περιοχή του Πέλεκα με το φημησμένο ηλιοβασίλεμα ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο συναντώνται στον Άη Γόρδη, τη Γλυφάδα, τη λίμνη Κορισσίων, τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων, το Μαραθιά,τον Γαρδένο, την Κασσιώπη, το Σιδάρι, τη Ρόδα,την Αχαράβη, τον Αλμυρό, τη Δασιά, στην Παλαιοκαστρίτσα και σε άλλες περιοχές. Αλλά και χωριά στην ενδοχώρα της Κέρκυρας ασκούν μια γοητεία, όπως οι Σιναράδες, ο Άγιος Ματθαίος, οι Βαρυπατάδες, η Άνω Κορακιάνα, οι Γιαννάδες, οι Καρουσάδες, η Επίσκεψη,ο Χλωμός, ο Σπαρτύλας, η Λευκίμμη, πνιγμένα μέσα στο πράσινο.

Πηγή:www.hellastime.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων